Biotona Gyokuro bio (80 Gram)
Biotona Bio Gyokuro is de meest verfijnde en kostbare Japanse groene thee, met een fruitig, toch vol en krachtig “umami” aroma dankzij de theanine. Deze thee wordt exclusief gemaakt van jonge theeblaadjes, traditioneel begin mei (de eerste oogst) met de hand geplukt, na een overschaduwing van 3 à 4 weken.
Ingredienten
Matcha groene thee* (Camellia sinensis) (100%) uit Japan.
*biologische teelt
Gebruik
Japanse groene infusie theeën worden bereid door de verwerkte gehele theebladeren in heet water te infuseren. De gebruikte hoeveelheid thee en water, alsook de temperatuur van het water en de infusietijd zijn verschillend naargelang welke thee je kiest. Belangrijk is om voor zacht (licht gemineraliseerd) water te kiezen en om de temperatuur van het water in acht te nemen. Kies je immers voor een hogere temperatuur zal de thee extra bitter smaken, tenzij je dit wenst uiteraard.
Voor een ultieme en uitgebreide smaakbeleving kan ook voor een tweede (eventueel derde) infusie gekozen worden. Bij de eerste infusie gaan de opgerolde theebladeren geleidelijk open en gev0en de eerste smaken vrij. Bij een tweede infusie zijn ze reeds open en geven dan hun andere smaken vrij. Hiertoe wordt bij de reeds geïnfuseerde (en afgegoten/gedecanteerde) theebladeren dezelfde hoeveelheid water met ongeveer dezelfde temperatuur gedaan. Naargelang de persoonlijke voorkeur kan hiervoor ofwel dezelfde of een iets kortere infusietijd gekozen worden. Laat je leiden door persoonlijke smaak en voorkeur en experimenteer volop met dit groene goud!
Fabrikant
KeyPharm Laboratories
Siemenslaan 11
8020 Oostkamp
Belgie