DARO
Daro Thijmsiroop forte 200 ml
Daro Thijmsiroop (200 ml)
Daro Thijmsiroop suikervrij (200 ml)
Daro Hoofdpijnpoeders (20 stuks)
Daro Zinkzalf UAD (28 gram)
Daro Paracetamol vloeibaar (100 Milliliter)
Wat te doen bij hoest?
In principe is hoesten een nuttige reflex van je lichaam. Het zorgt ervoor dat je luchtwegen schoon blijven als er teveel stofdeeltjes of slijm in zit. Normaal gesproken worden deze afgevoerd door de minuscule trilhaartjes in de luchtpijp en longen. Maar als er, door verschillende oorzaken, teveel vuil, stof of slijm in de luchtwegen zit, doet ons lichaam een stapje extra om de afvalstoffen met kracht te verwijderen. Het gevolg: een hoestbui.
Waarom hoesten we?
Een verkoudheid is de meest voorkomende oorzaak van hoest. Hoesten gaat in dit geval gepaard met veel gesnotter, heesheid en soms zelfs keelpijn. Maar hoesten kan ook een reactie zijn op stoffen die de luchtwegen prikkelen, zoals koude lucht, chloorlucht of rook. Mensen met astma, bronchitis en COPD zijn hier extra gevoelig voor. En ken je het gevoel dat je je verslikt en er letterlijk iets in het verkeerde keelgat schiet? Door te hoesten komt de ‘indringer’ met kracht uit je luchtpijp. En dat lucht op.
Vastzittende hoest
De ene hoest is de andere niet. We kennen twee soorten hoest: een vastzittende oftewel productieve hoest en een droge kriebelhoest. Een vastzittende hoest ontstaat als er teveel slijm in de luchtwegen zit, meestal als gevolg van een verkoudheidsvirus. Door te hoesten probeert het lichaam dan het overtollige slijm af te voeren. Het hoesten heeft dus een functie. Ook een rokershoest is een productieve hoest. De longen proberen zich immers te ontdoen van de giftige stoffen in de tabaksrook. Bovendien werken de trilhaartjes die normaliter het slijm afvoeren minder goed bij rokers, waardoor het slijm zich ophoopt. Hoesten helpt dan om het slijm kwijt te raken.
Droge kriebelhoest
Heb je wel last van hoestbuien, maar hoest je daarbij geen slijm op? Dan heb je waarschijnlijk een droge kriebelhoest, ook wel prikkelhoest genoemd. In dit geval zijn de slijmvliezen in de keel geïrriteerd, bijvoorbeeld door koude lucht of rook, en dat wekt een hoestreflex op. Er is echter geen slijm dat afgevoerd hoeft te worden. Door het hoesten raken de slijmvliezen nog meer geïrriteerd wat tot nog meer hoestbuien leidt. Zo kun je na een verkoudheid nog wel twee weken blijven hoesten. Een prikkelhoest is niet nuttig en vooral erg vervelend, met name ’s nachts.
Helpende hand bij hoest
In de praktijk is het best lastig om te bepalen welke hoest je hebt. Bovendien lopen hoestklachten vaak in elkaar over. En als je niet weet welke hoest je hebt, dan is de kans groot dat je met het verkeerde product thuis komt.
DARO biedt kwalitatieve, effectieve no-nonsense producten om uw gezondheid te ondersteunen. Daro biedt dan ook een snelle en effectieve oplossing voor al uw hoest en keelpijnklachten:
DARO Alle Hoest Siroop.
Overzicht Merken Pijnstillende producten:
Advil >, Aleve >, Aspirine/Aspro >, A.Vogel >, After Bite >, Antigrippine >, Aspivenin >, Azaron >, Alka Seltzer >, Bisolvon >, Biofreeze >, Bronchostop >, Breathe Right >, Care Plus >, Detoxner >, Daro >, Dentinox >, Dampo >, Dr.Swaab >, Excedrin >, Etos >, Fluimucil >, Finimal >, Gaviscon >, Hot Coldrex >, Heltiq >, Isla >, Jaico >, Kidsclin > Midalgan >, Mucoangin >, Natterman >, Nurofen >, Natural People >, Otrivin >, Physiomer >, Panadol >, Prospan >, Paingone >, Prevalin >, Prioderm >, Perskindol >, Rennie >, Rhinocaps >, Roter >, Sinaspril >, Saridon >, Sarixell >, Strepsils >, Spertie >, Strepfen >, Tasectan >, Tholin >, Tantum >, Therma Care >, Trachitol >, Therapearl >, Voltaren >, Vicks >, VSM >, Witte Kruis Poeders >,