HeltiQ Zelfhechtend Windsel 4 m x 8 cm
Tijdens het sporten, door een val of met een ongelukkig sprongetje, het kan je zo gebeuren dat je net even verkeerd terecht komt. De gevolgen kunnen onschuldig zijn, maar een flinke kneuzing of verrekking is niet ondenkbaar. Een vervelende blessure waarbij snel handelen belangrijk is om de ergste zwelling en pijn te verminderen.
Steunwindsel Ideaal
Een HeltiQ Steunwindsel Ideaal is door de samenstelling en de speciale weefmethode sterk elastisch in de lengte (niet in de breedte) en daardoor goed te gebruiken op bewegende lichaamsdelen. Het windsel sluit goed aan, blijft goed op zijn plaats zitten en “lubbert” niet.
Met een Steunwindsel Ideaal legt u een steun- of drukverband aan. Een steunverband biedt ondersteuning en stevigheid aan spieren en gewrichten bij verstuikingen, verrekkingen, kneuzingen en andere blessures. Daarnaast stimuleert het verband een goede doorbloeding. Het windsel kan ook worden gebruikt voor het aanleggen van een drukverband in geval van een sterk bloedende wond.
Vaak wordt een steunverband preventief aangelegd bij het sporten. Verder biedt het windsel comfortabele steun bij spataderen.
Ook geschikt voor het aanleggen van een drukverband
Uitwasbaar, dus meerdere malen te gebruiken
Sterk elastisch
70% katoen, 29% polyamide, 1% polyurethaan
bruiksadvies
Gebruiksadvies/gebruiksaanwijzing
Een Steunwindsel Ideaal is een onderdeel van een steun- of drukverband. Een dergelijk verband leg je aan bij een kneuzing, verstuiking of zelfs een ernstige bloeding.
In geval van een kneuzing of verstuiking is er vaak sprake van zwelling, blauwe verkleuring, pijn en het niet kunnen gebruiken van het lichaamsdeel. Leg hier een drukverband aan met synthetische watten (of vette watten) en een Steunwindsel Ideaal om de druk te verdelen en de zwelling te verminderen.
Aanleggen steun- of drukverband
Leg een paar lagen synthetische of vette watten aan tot ruim rondom de plaats van de blessure. Let erop dat de watten gelijkmatig verdeeld worden.
Begin met het Steunwindsel Ideaal aan de rand van de watten, de watten moeten blijven uitsteken.
Wikkel het windsel zoveel mogelijk “dakpansgewijs”, waarbij de slagen elkaar gedeeltelijk overlappen. Trek hierbij het windsel enigszins aan, maar niet té strak.
Breng de laatste slag rondom aan, maar laat ook hier weer de watten enigszins uitsteken.
Zet het windsel vast met bijgeleverde verbandklemmen.
Tip: werk bij het zwachtelen zoveel mogelijk van “dun naar dik”, bijvoorbeeld van enkel richting kuit.
Let op! Leg het verband niet té strak aan, dit knelt af. Een te strak aangelegd verband herken je aan:
Verkleuring van de uitstekende delen
Verergering van de pijn
Tinteling of gevoelloosheid in de uitstekende delen
Minder goed in staat zijn de uitstekende delen te bewegen