Lima Wakame bio (40 Gram)
Lima Wakame bio
Ingredienten
Zeewier Wakame* (Alaria esculenta) uit Ierland
*uit biologische landbouw
Voedingswaarden
g/100 ml | Portie 10g | % RI* | RI* | |
---|---|---|---|---|
Energie (kJ) | 609 | 61 | ||
Energie (kcal) | 148 | 15 | 0.74 | 2000 |
Vet | 1.40 | 0.14 | 0.20 | 70g |
> waarvan verzadigd | 0.70 | 0.07 | 0.35 | 20g |
> mono-onverzadigde | 0.00 | 0.00 | ||
> poly-onverzadigde | 0.00 | 0.00 | ||
Koolhydraten | 1.40 | 0.14 | 0.05 | 260g |
> waarvan suikers | 0.00 | 0.00 | 0.00 | 90g |
Voedingsvezels | 39.00 | 3.90 | 15.60 | 25g |
Eiwitten | 13.00 | 1.30 | 2.60 | 50g |
Zout | 11.25 | 1.13 | 18.75 | 6g |
*GDA = Dagelijkse Voedingsrichtlijn voor een volwassene op basis van een gemiddelde opname van 2000 kcal.
De individuele behoeften kunnen variëren naargelang het geslacht, de leeftijd, de fysieke activiteiten en andere factoren.
Gebruik
Dit wier, dat in verschillende gerechten gebruikt wordt, heeft een milde smaak en een fijne textuur. In Japan wordt het bijzonder gewaardeerd in misosoep, en het wier past ook goed in slaatjes, stoofpotjes en groente- of bonenschotels. Het volstaat het wier tien minuten in water te laten weken en daarna nog tien minuten te koken. Laten uitlekken, de nerven eruit halen en in reepjes snijden. Als dat gebeurd is de wakame mengen met een graan- of groentegerecht van uw keuze.
Fabrikant:
Lima NV
Groendreef 101
9880 Aalter
België