Nat Temptation Vaduovan blikje natural spices bio (50 Gram)
Vadouvan de Franse versie van de Indiase kerrie. Vadouvan is afkomstig uit de Indiase stad Puducherry (Pondicherry) waar Franse koloniale invloeden sinds de stichting in 1676 duidelijk aanwezig zijn. De herkomst van Vadouvan ligt in de oostkust van India, in de staat Tamil Nadu. Vadouvan heet in het Tamil: Vadagam. In Europa kennen we het nu onder de Franse naam Vadouvan. Vadouvan heeft een verfijnd en enigszins zoetig aroma als je er aan ruikt. Verder heeft het mengsel een mooie tekening door o.a. gebroken chillies/dragonblad en stukjes ui en knoflook. De Vadouvan bevat minder dan 2% toegevoegd zout.
Ingredienten
Ui*, Geelwortel*, Kardemom*, Knoflook*, Venkelzaad*, Komijnzaad*, Zeewier*, MOSTERDZAAD*, wortel*, dragon*, kruidnagel*, fenegriekzaad*, kaneel*, laurierblad*, cayenne peper*, lavas*
*biologisch NL-BIO-01
Gebruik
De vadouvan kerrie is te gebruiken als smaakmaker voor kip, of vis maar kan ook heel goed worden gebruikt als vervanger van een normale kerriepoeder.
Fabrikant
Organic Flavour Company
Turbinestraat 12
3903 LW Veenendaal