Primeal Zuurdesem tarwe bio (260 Gram)
Primeal Zuurdesem tarwe
Fermenteerbare bereiding op basis van spelt
Ingredienten
Gedroogde en inactieve* tarwedesem verkregen door natuurlijke fermentatie, geselecteerde gist*.
*afkomstig van biologische landbouw
Allergeneninformatie
Bevat gluten
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 1580 kJ / 373 kcal |
Vet | 2,1 gram |
- waarvan verzadigd | 0,4 gram |
Koolhydraten | 68,2 gram |
- waarvan suikers | 1,5 gram |
Vezels | 7,8 gram |
Eiwitten | 16,5 gram |
Zout | 0 gram |
Gebruik
Met de hand:
1) Vermeng 500 gram meel + 8 gram zout + lev'ble bio (=2 volle eetlepels) + ongeveer 350 ml lauw water (ongeveer 28°C).
2) Kneed gedurende een tiental minuten om zo een soepel en toch geen kleverig deeg te bekomen.
3) Laat 30 minuten rusten in een grote kom overdekt met een natte doek.
4) Herkneed het deeg om zo voorzichtig het te veel aan lucht eruit te kneden die gevormd wed bij het rijzen.
5) Het deeg opnieuw afdekken en verder laten rijzen op een plaats met minstens 20°C/25°C gedurende 3 uur.
6) Plaats in een voorverwarmde oven (220/230°C) gedurende ongeveer 45 minuten.
Met de broodbakmachine:
Doe de ingredienten in de bakvorm en volg het langste bak programma (minimum 3 uur).
Donker, droog en bij gematigde temperatuur bewaren.
Fabrikant
Euro Nat
ZA La Boissonnette
07340 PEAUGRES
Frankrijk
01-2016