Deze Etos website wordt geëxploiteerd door Etos Assen Kloosterveen onder de Etos winkelformule onder eigen voorwaarden van de franchisenemer!  Winkelwagen 
Etos Folder

TS Import Kombu grootverpakking (1 Kilogram)

Tororo kombu - TerraSana

Door kombu met je gerecht mee te koken, kun je rijst en bonen extra smaak geven. Japanners gebruiken kombu op dezelfde manier als de meeste Europeanen een laurierblaadje gebruiken. Kombu komt van het noordelijke eiland Hokkaido, wat door het koude klimaat dé plek is voor het groeien van kombu.  In kombu zit van nature veel jodium (232,7 mg per 100 g). Hoewel dit op zich een goede stof is, zit er voor sommige doelgroepen (zwangeren, mensen met een schildklieraandoening en kinderen) een bovengrens aan de dagelijkse hoeveelheid. Dit is de reden waarom je kombu niet opeet, maar meekookt. 

Kombu is een smaakvol en jodiumrijk zeewier dat je met rijst of bonen mee kunt koken om je gerecht meer (umami) smaak te geven. Kombu komt van het koude noordelijke eiland Hokkaido in Japan.

Ingrediënten:
Kombu
Kan schaaldieren, weekdieren en vis bevatten 

 
Voedingswaarde per 100g    
Energie (kJ) 2586 kJ
Energie(kcal) 870 kcal
Eiwit totaal 7.8 g
Koolhydraten totaal 21.5 g
Suikers 0 g
Vet totaal 3 g
Vet verzadigd 1.1 g
Voedingsvezel 32.7 g
Zout 6.6 g

Ingredienten
Kook een (halve) strip met rijst, groente of peulvruchten mee voor extra umami. Verwijder de strip na het koken, die eet je niet op. Wil je dashi maken? Laat 1 strip kombu, 2 stuks shiitake en 1 liter water 4 tot 20 uur weken in de koelkast.

Gebruik
Bewaar na openen luchtdicht op een droge, donkere plek op kamertemperatuur (max 20 °C).

Fabrikant
TerraSana 
Postbus 70
2450 AB LEIMUIDEN

€ 95,63 € 80,33 (incl. btw)
Dit product is tijdelijk uitverkocht!

TERUG NAAR OVERZICHT PRODUCTEN

 

       
Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren.
Klik op akkoord om door te gaan.
Lees meer.